Bornholm skal prøves af

 
Bornholm er simpelthen vokset på mig. Jeg elsker at være her, og vi har gennem flere år talt om, at vi gerne ville flytte hertil. Nu skal det være

Mette Fuglsang var alt andet end begejstret, da kæresten Kaare Rex Thomsen i 2007 købte et nedlagt og nedslidt landbrug midt på en pløjemark uden for Østermarie. Hans plan var at renovere det og bruge det som fritidshus.

 
Det har aldrig været vores livsdrøm, at vores børn skulle vokse op i en lejlighed på 4. sal i København.
- Jeg synes, at det var fuldstændig åndssvagt.

- Jeg havde overhovedet intet forhold til Bornholm og synes, at det var alt for langt væk. Men huset blev købt for nogle penge, som Kaare havde arvet, så jeg kunne ikke rigtig gøre noget, smiler hun.

I dag er den holdning ændret. Faktisk så radikalt, at parret om et par måneder flytter permanent til øen og ind i den nu gennemrenoverede, røde bindingsværksejendom.

-Bornholm er simpelthen vokset på mig. Jeg elsker at være her, og vi har gennem flere år talt om, at vi gerne ville flytte hertil. Nu skal det være. Nu skal Bornholm prøves af, siger Mette og tilføjer, at tidspunktet er perfekt, fordi parrets 6-årige søn skal begynde i skole efter sommerferien.

Vi har en plan b
Hverken Mette eller Kaare har fundet job på Bornholm. For Mettes vedkommende er det helt efter bogen. Hun er højgravid med parrets andet barn og planlægger at tage både barsels- og forældreorlov, inden hun satser på at få job på en bornholmsk skole.

Kaare skal i første omgang skal pendle, så han arbejder i København fire dage om ugen, indtil han finder job på øen. Parret har derfor beholdt deres lejlighed på Østerbro, så han har et sted at bo, når han er i byen. Økonomisk får de det til at hænge sammen ved at leje et værelse ud.

- Den model betyder også, at vi ikke brænder nogen broer bag os. Hvis vi ikke kan finde arbejde begge to, eller hvis vi ikke trives med at bo på landet, så kan vi vende tilbage. Så har vi en plan b parat, siger han.

Ud af hamsterhjulet
Hverken Mette eller Kaare forventer dog, at plan b kommer i anvendelse. De håber at kunne blive på øen, indtil deres børn er voksne.

- Det har aldrig været vores livsdrøm, at vores børn skulle vokse op i en lejlighed på 4. sal i København. De skal have plads til at boltre sig, og Storm taler allerede om den sæbekassebil og alle de huler, han skal bygge. Han glæder sig rigtig meget, men han har selvfølgelig også lidt svært ved at forholde sig til det, siger Mette.

Kaare tilføjer, at det også spiller ind, at de begge ønsker en tilværelse, hvor der er plads til andet og mere end at arbejde:

- Der er så mange ting, som vi får mulighed for her på øen, fordi vi ikke skal knokle for at kunne betale af på et hus til 4 millioner kr. Det er der ingen af os, der har lyst til. Vi vil ikke ind i det hamsterhjul, og på Bornholm kan vi leve i det tempo, som vi passer os.

 
BLÅ BOG METTE FUGLSANG OG KAARE REX THOMSEN


• Mette Fuglsang: Født i Kolding i 1975. Flyttede til København som 18-årig. Er uddannet lærer og har arbejdet på en skole i Rødovre i 10 år.


• Kaare Rex Thomsen: Født i Holte i 1972. Er uddannet bygningskonstruktør. Havde eget håndværkerfirma i 10 år, inden han i 2012 blev ansat ved Carlsberg, hvor han udfører service på fadølsanlæg på barer i Københavns-området.  


• Parret har været kærester siden 2005 og har boet sammen på Østerbro siden 2006. De har sammen sønnen Storm fra 2007 og venter barn nummer to i april 2013.


• Bonusinfo: Kaares storebror har boet i Svaneke i over 15 år.

af Ulf Førsteliin / 10.04.2013 / FOTO: Mindgap/Anders Beier
 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.